Πλαίσιο

context

Η πρωτογενής παραγωγή στη γεωργία και τη δασοκομία αποτελεί ουσιαστικό μέρος της ευρωπαϊκής κυκλικής βιοοικονομίας. Ωστόσο, η συμμετοχή των πρωτογενών παραγωγών στην κυκλική οικονομία βιολογικής βάσης εξακολουθεί να είναι περιορισμένη και τα οφέλη στις περισσότερες περιπτώσεις δεν κατανέμονται δίκαια κατά μήκος της αλυσίδας αξίας, εις βάρος των πρωτογενών παραγωγών. Ως εκ τούτου, απαιτούνται δίκαια και βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα που δημιουργούν ευκαιρίες για αγροτική επιχειρηματικότητα και αναπτύσσουν νέες μορφές επιτυχημένων αγροτικών επιχειρήσεων.

Τα επιχειρηματικά μοντέλα C4B θα σχεδιαστούν για να εξισορροπήσουν το μερίδιο ισχύος και κερδών σε νέες αλυσίδες αξίας βιολογικής βάσης, ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των αγροτικών κοινοτήτων και η οικονομική βιωσιμότητά τους και να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ γεωργών, δασοκόμων και βιομηχανίας.

context
Funded by the European Union

Χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Χορήγησης Αριθ. 101135323. Οι απόψεις και οι απόψεις που εκφράζονται είναι ωστόσο μόνο αυτές του συγγραφέα(ων) και δεν αναγκαία αντανακλούν αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της ΡΕΑ. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η αρμόδια αρχή που χορηγεί μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτές.