Doelstellingen

  1. Het opzetten van een C4B-panel van belanghebbenden en het implementeren van de multi-actor approach (MAA) om samen oplossingen en innovaties te creëren, en om de capaciteit van de bedrijven en individuen voor het implementeren van bio-economische maatregelen te verbeteren, waardoor de landbouwkennis- en innovatiesystemen (AKIS’s) in Europa worden versterkt.
  2. Het bevorderen van het begrip van biogebaseerde waardeketens door een holistische analyse uit te voeren die rekening houdt met meerdere aspecten: technologische factoren, businessmodellen en bedrijfsomgeving, gedrag van primaire producenten, contractuele overeenkomsten en eigendom, eerlijkheid en machtsevenwicht, duurzaamheid.
  3. Het ontwikkelen, simuleren en promoten van nieuwe eerlijke, schaalbare en reproduceerbare businessmodellen voor verschillende primaire productiesectoren die de levendigheid en economische levensvatbaarheid van plattelandsgemeenschappen bevorderen.
  4. Het ontwikkelen van indicatoren om de impact voor agrariers, bosbouwers en andere plattelandsactoren te kunnen bekijken, en om de duurzaamheidsvoordelen van de innovatieve bedrijfsmodellen te kunnen beoordelen.
  5. Het aantonen van de schaalbaarheid en reproduceerbaarheid van eerlijke en duurzame bedrijfsmodellen uit C4B in verschillende bedrijfsomgevingen en geografische gebieden; het stimuleren van acceptatie van de in het project ontwikkelde resultaten.
  6. Het bevorderen van interventies voor bio-economie in het nieuwe gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB).
  7. Het zorgen voor een brede zichtbaarheid van C4B, het vergroten van het bewustzijn over de interventies voor bio-economie, het stimuleren van replicatie van nieuwe eerlijk en duurzaam ondernemerschap, het bevorderen van toename van economische, sociale en milieuvoordelen van het project in Europa.
Funded by the European Union

Gefinancierd door de Europese Unie, onder Subsidieovereenkomst nr. 101135323. De standpunten en meningen die worden uitgedrukt, zijn echter alleen die van de auteur(s) en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs die van de Europese Unie of REA. Noch de Europese Unie noch de verlenende autoriteit kan hiervoor verantwoordelijk worden gehouden.